ICT

Samenwerkingsplatform HE365

Door Eline Katsma, projectleider M365
Achtergrond bij het project
Steeds meer zorgorganisaties maken de overstap naar het Microsoft 365 platform voor het nieuwe digitale (samen)werken met onder andere Teams en Office. Zelf is HE vorig jaar gestart en in de afgelopen maanden zijn er drie huisartsenpraktijken overgestapt naar het regionale samenwerkingsplatform HE365 (De toekomstbestendige ICT-omgeving voor huisartsen voor zowel Mac als Windows gebruikers). 

Met behulp van deze omgeving is het onder andere mogelijk om:
•    Efficiënt samen te werken in de praktijk, maar ook praktijk overstijgend samen te werken in de wijk, HAGRO en regio;
•    Op elk gewenst moment via diverse apparaten toegang tot je documenten te hebben;
•    De ICT-infrastructuur toekomstbestendig en veilig in te richten;

HE biedt ondersteuning bij de aanschaf, migratie en scholing van personeel en fungeert tevens als eerste aanspreekpunt in de overgang. HE voorziet in best practices en een soepele overgang op basis van de ervaringen vanuit de praktijken uit de regio die al zijn overstapt. Tot slot kunnen licenties via Huisartsen Eemland met bundelkorting worden ingekocht.
 
De praktijk blijft eigenaar van zowel de eigen omgeving als de data en is daarnaast flexibel qua gewenste inrichting. Je huidige domeinnaam, mailadres, praktijkwebsite, etc. blijft behouden bij de overstap.

Overgang van de HAP 
Afgelopen juli is de HAP (spoedzorg) overgestapt en maakt nu ook volledig gebruik van het regionale samenwerkingsplatform. De HAP is onder andere voorzien van nieuwe hardware, heeft een veilige inrichting en communicatiestromen verlopen via de ingerichte omgeving binnen Microsoft 365.

Implementaties van huisartspraktijken in het najaar van 2022
Voor de rest van 2022 staan inmiddels zeven praktijen ingepland. Mocht je interesse gewekt zijn, neem dan contact op met projectleider Eline Katsma via e.katsma@huisartseneemland.nl.